Wki

Hoe de verdamper ventilator te vervangen in een Kenmore koelkast model 106 8627580

Symptoom: Uw Kenmore of Whirlpool top-vriescombinatie koelkast maakt een piepend of tjilpende geluid wanneer het wordt uitgevoerd. Het openen van de deur van de vriezer maakt het geluid luider.

Oorzaak: Uitgeputte verdamperventilator

Stappen

Hoe de verdamper ventilator te vervangen in een Kenmore koelkast model 106 8627580. Schakel de stroom naar het apparaat uit door de stekker van de koelkast van de muur.
Hoe de verdamper ventilator te vervangen in een Kenmore koelkast model 106 8627580. Schakel de stroom naar het apparaat uit door de stekker van de koelkast van de muur.
 1. 1
  Schakel de stroom naar het apparaat uit door de stekker van de koelkast van de muur. Open de deur van de vriezer en neem al het voedsel uit. Verwijder in het vriesvak.
 2. 2
  Verwijder het achterpaneel van het vriesvak. Het kan zijn dat een van de vriezer roosterdragers aan de zijkant om het paneel eruit te verwijderen.
 3. 3
  Een van mijn schroeven werd gecorrodeerd zijn plaats. Toen ik probeerde om het te verwijderen, het hoofd begon te strippen. Ik gebruikte een elektrische boor en een grote draai beetje aan het hoofd boren van dat ene. Hopelijk hoef je niet om dit te doen. Als je dat doet, heel voorzichtig zijn om niet te boren door de achterplaat, of je zou een gat in de verdamper te boren. Dan heb je moeite je waarschijnlijk niet kunnen oplossen.
 4. 4
  Verwijder de plastic behuizing voor de ventilator. Mijn had 4 kleine hex schroeven houden het op zijn plaats. Zodra dit gedaan is kun je de verdamper ventilator zien. Mine had twee schroeven die het op zijn plaats en drie draden aangesloten op de ventilator. Noteer de positie van de draden.
 5. 5
  Pak het draad connectoren en wiebelen ze af. Trek niet aan de draden zelf, alleen op de connectoren.
 6. 6
  Er is een kleine metalen doos die de ventilator zit in die zal komen wanneer u de ventilator te verwijderen.
 7. 7
  Verkrijg de nieuwe ventilatormotor uit de doos. De ventilator blad is nog niet verbonden. Verkrijg de nieuwe plastic ventilator en verwijder de bronskleurige metalen clip op naaf van de ventilator. Druk op de ventilator voorzichtig op de ventilatormotor as. Ongeveer 1/8 "van de as moet uitsteken uit de voorkant van de naaf. Gebruik de naald nosed tang om de metalen clip uit elkaar, en zet het op de naaf. Duw de metalen clip op zijn plaats met de platte schroevendraaier. De voorkant van de clip moet ongeveer gelijk met de voorzijde van de naaf.
 8. 8
  Als je een vriezer interieur stalen u gebruik maken van de grommets, schroeven en bussen om de nieuwe fan weer vast. De montagegaten in de nieuwe ventilator zijn veel groter dan de gaten in de oorspronkelijke ventilator. Als uw vriezer heeft een plastic interieur, kunt u niet deze onderdelen nodig.
 9. 9
  Plaats de elektrische nokken op de ventilator, zodat ze zullen worden in de beste positie om de draden te ontvangen wanneer u het opnieuw installeren. In mijn geval betekende dit het draaien van de aardingskabel nok (groene draad) om de draad beter te passen. Er was bijna geen speling in mijn draden.
 10. 10
  Gebruik de schroeven die bij de ventilator kwam om het positioneren en houd deze op zijn plaats net. Verpest het niet nog naar beneden. Vervolgens sluit u de draden op dezelfde manier waarop ze werden eerder verbonden, Schroef nu de ventilator naar beneden strak, maar wees niet te ontdoen van het plastic schroef mounts.
 11. 11
  Draai de ventilator met de hand en controleer op ruis. Als de ventilatorbladen iets raken, moet u een deel herpositioneren. Zodra het goed klinkt, zet de stroom weer op voor een minuut en zorg ervoor dat de ventilator stil. Doe niets in de koelkast op dit moment niet aan.
 12. 12
  Nogmaals, trek of de stroomstekker, installeert u het plastic ventilatorhuis en de vriezer achterplaat. Zet de plank terug in en je bent klaar!

Tips

 • Ik ging eerst naar mijn machine-onderdelen op te slaan en pakte een verdamper ventilator kit. De kit voor mijn koelkast was een Whirlpool-branded onderdeel, onderdeelnummer 482731. Het kost 30€ + BTW. Uw deel al dan niet dezelfde. De onderdelen winkel kan verkopen u de juiste ventilator als u het modelnummer van de koelkast.
 • Repair: Dit is eenvoudig op te lossen voor een handig persoon. Dit zijn de stappen die nodig waren om mijn Kenmore koelkast, model fix # 106,8627580. De "106" aan de voorzijde van het geeft aan dat deze koelkast werd door Whirlpool. Mijn koelkast is gekocht in 1982.

Waarschuwingen

 • Disclaimer: Deze informatie wordt strikt als een gratis openbare dienst. Onderhoud elektrische apparaten kunnen gevaarlijk zijn. De auteur is niet aansprakelijk voor incidentele schade, gevolgschade of andere aansprakelijkheid van het gebruik van deze informatie. Alle risico's en schade, incidentele of anderszins, voortvloeiend uit het gebruik of misbruik van de hierin opgenomen informatie zijn volledig de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Hoewel zorgvuldige voorzorgsmaatregel is genomen bij de voorbereiding van dit materiaal, kunnen wij geen verantwoordelijkheid voor weglatingen of fouten.

Dingen die je nodig hebt

 • Gereedschap nodig: Phillips schroevendraaier, naald neus tang, moersleutel, platte schroevendraaier, zaklamp.