Wki

Hoe de smaak van water houden

Water is goed voor je. Het onderhoudt goede gezondheid. Water is het een ding dat we niet kunnen leven zonder. Water is belangrijker voor ons lichaam dan een van de 50 voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben en heeft geen calorieën! Terwijl we weken kan overleven zonder voedsel, vergaan we na slechts drie tot vier dagen zonder water. Niet genoeg water drinken is ongezond.

Echter, velen vinden het water nogal saai in vergelijking met zoete dranken zoals frisdrank of vruchtensappen, vooral na jaren van te vertrouwen op deze suikerhoudende of nutriënt-uitgeputte bronnen van vloeistoffen voor hydrateren. Of dat nu uw huidige situatie of wil je gewoon meer plezier van uw drinkwater te verbeteren, zal dit artikel u helpen uw liefde voor de smaak van water te ontwikkelen door een beter begrip van het belang ervan voor u en het vinden van een paar manieren om het water te drinken ervaring te verbeteren.

Stappen

Hoe de smaak van water houden. Heroverweeg uw waterbron.
Hoe de smaak van water houden. Heroverweeg uw waterbron.
 1. 1
  Heroverweeg uw waterbron. Niet al het drinkwater is gelijk geschapen. Water smaakt verschillend afhankelijk van de bron, en misschien de indruk water is gebaseerd op met slechts een of twee specifieke geprobeerd. Sommige verschillen zijn subtiel, sommige zijn onmiddellijk duidelijk, terwijl sommige wel een beetje geloof dat er iets "special" over het water op basis van uw overtuigingen of voorkeuren. Hier zijn enkele van de belangrijkste bronnen van water:
  • Net of leidingwater: Dit water wordt meestal behandeld en je kunt vaak proeven van de chemicaliën. Chloor is de meest bekende behandelingsmiddel en weinig mensen genieten van zijn karakteristieke nasmaak. Chloor doodt micro-organismen in het water, maar het kan ook je lichaam van bepaalde vitaminen afbrekende en schade toebrengen aan uw darmflora. Filteren zoals water voor het drinken. Merk op dat tijdens het koken water zullen de meeste ziektekiemen te doden, het zal niet chemicaliën te verwijderen. Echter, zoals het chloor in het water gebruikte behandeling is over het algemeen in een gasvorm, een gemakkelijke manier om het chloorgehalte te verminderen is het water 's nachts de koelkast. Het chloorgas vrijkomt en het water smaakt beter gekoeld.
  • Gefilterd water: filters kunnen direct op een kraan (kraan) of het water kan worden gefilterd door een kruik, waterkoeler, of een ander systeem. Filters meestal houtskool en omgekeerde osmose zijn, hoewel er ook andere types. De meeste filters moeten regelmatig worden gewijzigd om de effectiviteit te garanderen. Dit water smaakt meestal veel beter dan water rechtstreeks uit de kraan. Zie Hoe kan ik een home water filter kiezen voor meer informatie.
  • Goed water: Mits je weet dat de bron van dit water is zuiver en schoon zo schoon, kan dit een fantastische manier om de sporen mineralen krijgt je lichaam nodig zijn. Echter, is goed water zeer gemakkelijk besmet dus je moet constant alert en test het vaak. Als het goed is bevestigd, dan genieten zoals het meestal zeer aangenaam smakende water zal zijn.
  • Gedistilleerd water: Dit water is in stoom verwarmd en daarna verzameld en gecondenseerd terug naar het water. Het is geweldig om een ​​strijkijzer en machines, maar het is niet goed als drinkwater. Gedestilleerd water heeft geen mineralen en zullen mineralen uit je lichaam en gekookt voedsel. Hoewel het is fijn om het te drinken als je geen keus hebt (zoals kamperen of reizen), niet regelmatig drinken of u kunt vinden uw essentiële mineralen zijn uitgeput.
  • Lente of mineraal water: Dit water wordt meestal verzameld uit ondergrondse waterbronnen bevatten oplosbare stoffen (mineralen) en gebotteld voor thuisgebruik. Het wordt meestal gekozen omdat wordt een superieure smaak en is gevuld met mineralen. Op voorwaarde dat de vennootschap is onderworpen aan testen, bent u ook gerustgesteld dat de kwaliteit van het water is uitstekend, als u eigenaar bent van uw eigen bron, test het regelmatig om zijn zuiverheid te garanderen. Of dit een goede keuze is afhankelijk van een groot aantal factoren. Weet u of het bedrijf het water na de collectie heeft behandeld? Zo ja, hoe (bijvoorbeeld, filtratie, chlorering)? Is er iets meer aan toegevoegd is (bv. koolzuur voor bellen)? En containers heeft men in geplaatst voor transport en opslag? Kunststoffen en water worden beschouwd als een slechte combinatie, zoals kunststoffen kunnen uitlogen. Als u uw eigen, of je hebt een commerciële bron van goede reputatie, kan bronwater een lekker water bron.
  • Gebotteld water: Vergelijkbaar met bronwater in sommige opzichten, sommigen zelfs beweren dat de lente of geboorde bronnen, gebotteld water wordt nu beschouwd als een beetje een paria in de water industrie. Het gebruik van kunststoffen, hebben de zorgen over chemische uitloging, de stortplaats problemen met de afgestoten flessen, en de belachelijke rebottling van stedelijk water en te verkopen voor een honderd keer de oorspronkelijke kostprijs een deuk geplaatst op deze manier van de consumptie van water. Echter, er zijn goede punten om te overwegen - op sommige plaatsen, gebotteld water is de enige veilige bron van drinkwater en tijdens het reizen, zal dit water je gehydrateerd en weg van besmetting problemen te houden. Er zijn ook meer milieuvriendelijke fles opties, zoals glas en veiliger plastic, dus een bewuste consument te zijn en maak een goede keuze om wegen de werkelijke kosten achter consumeren gebotteld water. Over het geheel genomen, zullen de meeste gebotteld water smaken prima, maar als het plastic heeft een sterke geur, is het waarschijnlijk het water zal ook proeven van het (en dat moet je zorgen te maken).
  • Hard water met waterontharder toegevoegd: Hard water betreft gezinshoofden als het hoge niveau van mineralen stoppen shampoo en zeep uit goed inzepen. Het probleem zit in de oplossing - door toevoeging van water ontharder het systeem, de zeep suds weer begint te vertonen maar hoog natriumgehalte maakt dit water niet optimaal voor regelmatige consumptie. Beschouw dit als zorgwekkend over hard water!
 2. 2
  Verander de smaak van het water. Het is eenvoudig om lichte verbeteringen aan de smaak van het water te maken zonder toevoeging van te veel calorieën en zonder dat het ongezond. Enkele suggesties:
  • Voeg een kleine straal van of in het water. Het zal toevoegen een beetje van zuurheid en zal goed smaken.
  • Voeg verse, schone muntblaadjes aan het water en wat ijs. Chill in de koelkast voor een beetje en dan drinken als dat nodig is. Veel andere geurige kruiden kan worden geëxperimenteerd met.
  • Voeg aardbei helften en laat het zitten voor ongeveer 5 minuten voor het drinken. In feite zijn veel bessen zijn geschikt voor deze behandeling en u kunt de bessen te eten!
  • Sommige mensen vinden het helpt om een beetje warm water tijdens de koelere maanden, vooral eerste ding in de ochtend. Een klein scheutje citroensap in licht verwarmd water is een uitstekende, verfrissende manier om wakker te worden in de ochtend en ook heeft ontgiften eigenschappen.
 3. 3
  Drink alleen water voor een tijdje. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar als je drinkt super-zoete dranken zoals pop frisdrank en sap de hele tijd, is het moeilijk om water te concurreren. Jouw affiniteit voor zoetheid kan afnemen als je jezelf bloot aan minder van. Bovendien, als u elimineren alle ongezonde bronnen van vloeistoffen, zoals frisdranken, vruchtensappen, en suikerhoudende dranken of gearomatiseerde melk, zul je gezonder en je bent waarschijnlijk. Af en toe een traktatie is prima, want je hoeft niet om jezelf helemaal te beperken, maar worden zeer gedisciplineerd over dergelijke "candy drankjes". Je zou zelfs kunnen vinden dat na hen niet drinken voor een tijdje, ze zijn te lief!
 4. 4
  Truc jezelf in smaak water. Leren om de smaak van water houden door het te associëren met aangename dingen. Elke keer als je water drinkt, denk aan iets dat je gelukkig maakt - een persoon die je liefde, een activiteit die u genieten, een voedsel dat je wilt, een vrolijk lied, een mooi - wat het beste werkt. En proberen om water te drinken wanneer u geniet van goed gezelschap, of als je dingen die je graag doet. Dit is de klassieke, of Pavlov, conditionering genoemd. Wanneer iets je liefde (de geconditioneerde stimulus) is gepaard met het drinken van water (de ongeconditioneerde stimulus), uiteindelijk moet je de twee stimuli samen associëren, en, in dit geval, zal je leren om de liefde smaak van het water, want je associëren met dingen die je liefde.
  • Houd jezelf te vertellen dat je van de smaak van het water. En vertel het aan anderen. Hoe meer je het idee te versterken, hoe dieper het idee zal geworteld in je geest te worden, en, om cognitieve dissonantie te vermijden, zul je uiteindelijk genieten van de smaak van het water wanneer deze overeenkomt met je overtuigingen.
 5. 5
  Houd altijd water in uw buurt. Het hebben van water met u is een bepaalde manier voor het krijgen van u om het te drinken! Hoe meer je toevlucht nemen tot het drinken in plaats van andere vloeistoffen, hoe meer het zal smaken het beste voor u.
  • Als je gaat zitten voor een lange tijd, houd een glas water in de buurt, en je zal bereiken voor het en drinken zonder het te merken.
  • Breng altijd een herbruikbare milieuvriendelijke waterfles met u, zodat u niet in de verleiding om gebotteld water te kopen.
  • Houd een glas water naast je bed 's nachts.
 6. 6
  Lees meer over de voordelen van het drinken van water. Hoe meer je weet over de reden waarom het water is goed voor je, hoe sterker je verlangen te worden om het te drinken, en het leuker het zal zijn. Slechts enkele voordelen van het drinken van water zijn:
  • Het drinken van een voldoende hoeveelheid water voorkomt overtollige of.
  • Water is zeer belangrijk voor het lichaam. Naar schatting 60 tot 70 procent van ons lichaam bestaat uit water, en onze lichaamsvloeistoffen (urine, zweet, bloed, tranen en de vloeistoffen in en tussen de cellen) worden hoofdzakelijk uit water bestaat. Water spijsvertering, houdt onze huid gehydrateerd (en soepel) en houdt de slijmvliezen vochtig. Belangrijker nog, het water vervoert voedingsstoffen aan elke cel in ons lichaam.
  • Water helpt ons om zich te ontdoen van gifstoffen in het lichaam. Water verhoogt filtratiesnelheid, dus je kunt afvalproducten meer effectief elimineren en houden de nieren gezond. En water helpt om bergingssysteem (lever, nieren, longen, spijsvertering, het lymfestelsel en de huid) van uw lichaam de afvalstoffen efficiënt te laten functioneren.
  • Water kan je geest functie te helpen beter. Als je niet drinken van voldoende vocht, kan je licht in het hoofd, of heb hoofdpijn. Dit zijn uitdrogingsverschijnselen.
  • Genoeg water drinken voorkomt vermoeidheid of spierzwakte als gevolg van uitdroging. Spieren en gewrichten kunnen pijn voelen en je kan rugpijn optreden wanneer u niet genoeg water hebben gehad.
  • Water helpt opgeblazen gevoel.
  • Water kan een hulpmiddel bij gewichtsverlies door te helpen bij het ​​verhogen van uw stofwisseling tarief. Water helpt ook om gewicht te verliezen, want "dorst" kan verkeerd worden geïnterpreteerd door uw lichaam als "honger" en ertoe leiden dat u onnodig eten. Als zodanig, het drinken van water in plaats van vruchtensap en frisdrank kan helpen om uw eetlust te reguleren.
  • Water is van vitaal belang bij het reguleren van de temperatuur van uw lichaam.
  • Het drinken van water is de beste preventieve maatregel voor, als het water verlaagt het risico van kristal neerslag en helpt om te wassen elke kleine stenen die vorm doen. Bovendien zijn er aanwijzingen dat vrouwen met hoge waterinlaten hebben een beperkt niveau van de lagere urinewegen kanker en darmkanker.
  • Water bespaart u geld! Water is goedkoper dan andere bronnen van vocht.
 7. 7
  Begrijpen het belang van het aanvullen van het water regelmatig. Zoals hierboven reeds opgemerkt, het water is een belangrijk onderdeel van het verwijderen van giftige stoffen uit ons lichaam en in het houden van ons hele systeem goed gehydrateerd en goed functioneert. Een andere factor die meespeelt is het verlies van water. Urine, afval verwijdering, zweet, tranen, en ademhaling leiden dat we het water de hele tijd en dit moet constant worden bijgevuld verliezen.
 8. 8
  Weten hoeveel water je nodig hebt. Het bedrag dat u nodig hebt is afhankelijk van uw niveau van de activiteit, de soorten activiteiten die je onderneemt, het klimaat, en het eten en andere bronnen van vloeistof die u verbruikt hebt. En het advies ongeveer acht glazen water per dag is niet in de wetenschap gebaseerd, het is advies met ongegronde herkomst, maar is blijven hangen als een stedelijke voeding mythe, misschien omdat het is een eenvoudige gids om te onthouden. Dat gezegd echter, het krijgen van voldoende water per dag is van vitaal belang voor uw voortdurende gezondheid. Bij het meten van uw waterniveau behoefte, een aantal indicatoren die je kunnen helpen zijn:
  • Kleur van je urine: Als uw is lichtgeel of stro kleur, en is van een goede hoeveelheid, dat is een goed teken dat je krijgt veel vocht. Echter, vitamine supplementen, sommige voedingsmiddelen en medicijnen kunnen invloed hebben op de kleur. Bijvoorbeeld, kunnen vitamines uit de B-groep urine veroorzaken aan fel geel of groen worden, dit is niet slecht, het is gewoon teveel B wordt uitgescheiden, maar het kan laat je zorgen maakt over uw vochtinname!
  • Frequentie van het plassen: Als u vaak plassen en u niet beschikt over een medische aandoening zoals diabetes, dit is meestal een goede indicator van voldoende vochtinname. Vergeet niet dat sommige medicijnen en voedingsmiddelen uw behoefte om al urineren kan verhogen.
  • is geen goede indicator van hoeveel water je nodig hebt of wanneer. Voor de meesten van ons, dorst is een teken dat vochtverlies is al ergens tussen de 0,8 procent en 2 procent van het totale lichaamsgewicht, wat betekent dat het lichaam is al licht uitgedroogd op dit punt. Hoe ouder je bent, hoe minder gevoelig je dorst indicatoren zijn.
  • Als je zijn zeer actief, zoals een atleet, een outdoor arbeider, een frequente gebruiker sauna, gevuld met nerveuze energie, zittend in indoor verwarming de hele dag, het leven in de tropen en het eten van veel voedingsmiddelen ontwateren, dan zul je nodig hebt om te vergroten uw inname van water dienovereenkomstig. Zwangerschap, borstvoeding, ziekte, leeftijd, geslacht, sedentaire of actieve levensstijl, voedselinname, gewicht, enz., zijn allemaal factoren in uw vochtinname eisen.
  • Sommige mensen zijn sterk van overtuigd dat er voldoende vloeistof kan uit soepen, kruidenthee, waterige voedingsmiddelen, enz., zoals volgt macrobiotische diëten. Als dat het geval is, lees aandachtig op de eisen van uw speciale dieet en praten met uw arts voor meer advies om ervoor te zorgen optimale gezondheid.
  • Water wordt snel verloren tijdens de oefening.
  • Uitdroging treedt op wanneer vochtverlies bedraagt ​​1 procent of meer van het lichaamsgewicht, met 10 procent verlies, het is levensbedreigend. De meeste mensen zijn gedehydrateerd in geringe mate plaats genoeg. Hiermee rekening te houden bij de beoordeling van uw water nodig heeft. (Zie "Waarschuwingen" hieronder voor overmatig watergebruik.)

Tips

 • Water smaakt beter als je dorst hebt, zo dragen sommige met u bij het uitvoeren of het doen van andere oefening, en je moet vinden dat het smaakt heerlijk.
 • Drink dagelijks voldoende water om uitdroging te voorkomen. 6-8 glazen water per dag is voldoende voor de meeste.
 • Beloon jezelf als je water drinkt, maar vermijd zoete dranken en voedingsmiddelen. Die positieve feedback zal ook helpen uw liefde voor de smaak van water te ontwikkelen.
 • Als je water drinkt, voel je de zuiverheid van het en voel het actief je lichaam te reinigen, het ontdoen van alle ongezonde stoffen.
 • Sappen en frisdranken die suiker bevatten, uiteraard zal je calorie-inname te verhogen en ertoe leiden dat u gewichtstoename, als deze zijn "lege calorieën", wat betekent dat deze calorieën je in dragen niet bij aan verzadiging, want ze bevatten geen vezels en worden snel gebruikt. Zelfs light frisdranken zal leiden tot gewichtstoename, zoals de kunstmatige zoetstoffen geven een voorproefje van de zoetheid zonder calorieën, die vervolgens zal verhogen uw eetlust voor dingen met calorieën.
 • Begrijp dat liefde voor de smaak van het water is een leerproces, en leren kost tijd. Blijven oefenen boven de stappen en laat je niet ontmoedigd raken.
 • Vorm een ​​club voor de gezondheid en gewichtsverlies en benadrukken de waardering van water. Het zal uw liefde van het water te verbeteren en anderen te helpen ook.
 • Drinkwater zal je een goed gevoel. Drinken 16 liter water eerste ding in de ochtend zal je motabolism verhogen met 24% voor 90 minuten!
 • Water maakt tot 78% van je lichaamsgewicht bij de geboorte, 65% als een baby en zo weinig als 55% voor volwassenen met overgewicht.

Waarschuwingen

 • Niet te veel water drinken of je opgeblazen voelt.
 • Niet te enthousiast worden en drinken te veel water. Een zeer grote hoeveelheid waterverbruik kan resulteren in water intoxicatie, wat kan leiden tot hersenendysfunctie van oedeem en levensgevaarlijk. Let op de tekenen, die prikkelbaarheid, lusteloosheid en verwarring als het natriumgehalte in het lichaam afneemt nemen; wanneer het echt serieus, zal de persoon stuiptrekkingen hebben, en zou kunnen gaan in een coma of zelfs overlijden. Gevallen van dit gebeurt zijn meestal betrokken drinking dan 5 liter (11 liter of meer, of 1 1/3 gallons) water over twee uur of zo, grens vochtopname 1 tot 1,5 liter (2-3 liter) per uur.
 • Het grootste gevaar van het water is vervuiling. Het drinken van water dat is besmet met de fabriek afval, uitloging chemicaliën, dierlijk afval, en microscopische watergedragen bacteriën en virussen zijn allemaal mogelijke gevaren in het water van onbekende of onbehandeld oorsprong. Voeg een filtersysteem om uw huis watervoorziening, en weet dat de kwaliteit van de oorsprong van het water je verbruikt.
 • Cafeïne en alcohol zijn diuretica, wat betekent dat ze je uitdrogen door verhoogde uitscheiding in plaats van vullen uw vloeistoffen.

Dingen die je nodig hebt

 • Herbruikbare waterfles
 • Tik / kraan filter of filter kruik systeem
 • Goede bronnen van water
 • Bessen, citrusvruchten, ijsblokjes