Wki

Hoe de shell af te blazen een hard gekookt ei

Terwijl iedereen kan schillen een hard gekookt ei, het is een handige truc om de schelp te blazen in een paar seconden. Probeer het!

Stappen

Hoe de shell af te blazen een hard gekookt ei. Verwijder een beetje van shell van elk uiteinde van het ei.
Hoe de shell af te blazen een hard gekookt ei. Verwijder een beetje van shell van elk uiteinde van het ei.
 1. 1
  Verwijder een beetje van shell van elk uiteinde van het ei. Het helpt om zachtjes raakte de uiteinden tegen een hard oppervlak om kleine scheurtjes te creëren. Doe dit een gebied ter grootte van een dime op de kleine uiteinde (18 mm diameter) en over de grootte van een nikkel op het grotere uiteinde (21 mm diameter).
 2. 2
  Rolt het ei tussen je handen of op een hard oppervlak om de schelp los te maken van het ei. Dit moet produceren kleine scheurtjes in de schelp.
 3. 3
  Houd het ei in je rechterhand. Houd het kleinere uiteinde naar u toe.
 4. 4
  Vorm een cirkel met de duim en wijsvinger van je rechterhand, dat is ongeveer even groot als de opening op het kleinere uiteinde van het ei. Zorg ervoor dat uw duim over je wijsvinger. Plaats de duim / wijsvinger cirkel over de opening aan de kleine kant.
 5. 5
  Plaats je linkerhand onder en rond uw rechterhand, cupping het ei. Zorg ervoor dat uw vingers in elkaar passen en maak een zegel. Dit zegel is de sleutel bij het sturen van alle lucht in de schelp en het niet te laten ontsnappen omheen.
 6. 6
  Breng je handen en het ei om je mond, de vorming van een afdichting tussen je lippen en de cirkel gevormd met je rechterhand.
 7. 7
  Haal diep adem en blaas hard. Het duurt meer luchtdruk dan je denkt om het ei uit zijn schelp te duwen. Herhaal indien nodig totdat het ei is uit.
 8. 8
  Spoel je hard-boiled schat aan elke kleine stukjes schelp achtergelaten te verwijderen.

Tips

 • Echt verse eieren niet goed reageren, of helemaal niet, tot deze stijl van de peeling. De schelpen trek niet uit het ei als ze worden gekookt omdat ze zo fris.
 • Zacht gekookte eieren kunnen ook worden geblazen, maar met beperkt succes. Zie Hoe schil een zacht gekookt ei.
 • Kook de eieren in zout water om de band tussen het ei en de schaal los.
 • Als het ei niet uit te komen bij de eerste poging, probeer het opnieuw. Sommige zijn koppig, maar met overhalen, zal uiteindelijk opleveren.
 • Houd het ei te strak. Het heeft ruimte nodig om de shell te ontsnappen.

Waarschuwingen

 • Laat niet het ei vliegen uit je handen. Al uw inspanningen zal zijn voor niets geweest als het ei op de vlucht en landt op de grond.
 • Vooral tijdens het griepseizoen, wilt u waarschijnlijk deze techniek sparen voor eieren die je van plan bent om jezelf te eten, niet dienen voor anderen.
 • Doe het niet in de buurt van tapijten, gordijnen of andere moeilijk te schoon objecten.