Wki

Hoe de lucht met behulp van planten zuiveren


Terwijl een luchtreiniger kan een deel van het werk van het maken van de lucht om je thuis doen of op het werk een beetje frisser en zuiverder, kunnen planten een veel betere baan van het filteren van de lucht dan een machine doen, plus ze doen het rustiger en zonder gebruik up energie uit uw energiecentrale. En ze zijn aangenaam om naar te kijken en ons te voorzien van een gevoel van de natuur dicht bij ons elke dag. Waarom niet geef ze eens te proberen en te zien als je de voordelen kan voelen?

Stappen

Hoe de lucht met behulp van planten zuiveren. Begrijpen het belang van het zuiveren van de binnenlucht met planten filters.
Hoe de lucht met behulp van planten zuiveren. Begrijpen het belang van het zuiveren van de binnenlucht met planten filters.
 1. 1
  Begrijpen het belang van het zuiveren van de binnenlucht met planten filters. Binnenlucht is een van de slechtste lucht die we inademen op een dagelijkse basis, omdat het zich in dat alles opbouwt uit de off-gassing van chemische stoffen in veel van onze producten. We zijn blootgesteld aan een reeks van binnenlucht verontreinigingen dagelijks, waaronder, rook, giftige stoffen, chemicaliën off-gassing, pesticiden, wasmiddel rook, schimmel, kleine vezels, bacteriën enz. Terwijl reiniging verzorgt een deel ervan (mits wij zorgen wat we schoon met), het kan niet zorgen voor veel van de lucht verontreinigingen. Echter, in een NASA onderzoek bleek dat "kamerplanten kan zuiveren en revitaliseren van de lucht in onze huizen en kantoren, die ons beschermt tegen de negatieve gevolgen van dergelijke gemeenschappelijke giftige stoffen als ammoniak, formaldehyde en benzeen."
 2. 2
  Begrijpen hoe planten ons helpen. Planten fungeren als filters, daar deze de toxinen door de bladeren, vooral die met de grootste bladeren. De theorie is dat als de planten niet de eerste absorberende, onze neus en longen nemen minder belastend. Dat betekent verminderde incidentie van astma, allergieën, reacties op schimmels en andere deeltjes, en een onderdrukt immuunsysteem ziekten.
 3. 3
  Bepaal waar je de ruimte hebben om planten te plaatsen. Het moet ergens zijn dat u gemakkelijk kunt benaderen en waar je de oneven water lekkage kan hebben zonder dat het al te verwoestende. Bureaus, vloeren, vensterbanken en bijzondere plant stands zijn allemaal goede plaatsen die vaak worden gekozen.
 4. 4
  Denk na over welke kamers kon doen met het hebben van planten zuiveren de lucht. Meestal slaapkamers zijn een uitstekende plek voor planten als ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Overweeg kamers die zijn zwaar beladen met elektrische apparatuur, zoals studies en tv-kamers, en gebieden die een hoge damp potentieel hebben, zoals de-en kunstworkshops, kan enz. Alle kantoren profiteren van de toevoeging van planten.
 5. 5
  Selecteer uw planten op basis van hun voordelen. Gebruik grotere doorbladerde rassen waar mogelijk. Sommige van de beste planten worden beschouwd als een "top 10". Zij zijn:
  1. Areca palm
  2. Reed palm
  3. Dwerg dadelpalm
  4. Boston varen
  5. Janet Craig Dracaena - breekt benzeen, koolmonoxide en trichloorethyleen
  6. Engels klimop - breekt benzeen en trichloorethyleen
  7. Australische zwaard varen
  8. Peace Lily - breekt benzeen en trichloorethyleen
  9. Rubber plant - goed voor het filteren van een reeks nasties, zoals formaldehyde, benzeen en ammoniak.
  10. Vijgen
 6. 6
  Overwegen een aantal andere grote planten ook:
  • Snake planten - deze planten zijn geweldig kwekers en zeer veerkrachtig. Ze zijn goed in het verwijderen van de meeste giftige stoffen en ze zijn blij om te groeien waar andere planten zouden verwelken en sterven (zoals een warme vensterbank, bijvoorbeeld). Ze zijn ook goede badkamer en ruimte planten donker.
  • Kerstmiscactus - hier is een plant die het goed doet in kamers die zijn verduisterd in de avond, zoals de DVD en game-zones.
  • Spin plant - ideaal voor het verwijderen van formaldehyde, koolmonoxide
  • Bamboe palm - een andere goede formaldehyde remover, evenals koolmonoxide
  • Gerbera daisy - verwijdert trichloorethyleen
 7. 7
  Houd de planten in goede vorm en zorg ervoor dat je genoeg. De NASA studie suggereerde dat er een 6 inch plant voor elke 100 vierkante meter binnenruimte. En natuurlijk, de planten die het beste werken zijn die in top gezondheid zelf, dus houd ze goed bewaterd en bemest.

Tips

 • In dit artikel worden slechts enkele van de planten die goed binnen werken, en ook slechts enkele van de grote indoor luchtverontreinigende stoffen. Het is eigenlijk een goede zaak om planten binnenshuis te houden voor je gezondheid. Als een toegevoegde bonus, planten helpen om te veel vocht in de lucht te verminderen.

Waarschuwingen

 • Vermijd giftige planten binnenshuis. Deze omvatten nachtschade, kruipend charlie, vingerhoedskruid, oleander, sago planten, liguster, rododendron, paraplu fabriek, rimpeling klimop, zoete erwt, vinca, en spider mama. Deze planten kunnen allergische reacties veroorzaken bij contact met de huid en zijn giftig bij inname, dus moet niet in de buurt van baby's, kinderen of huisdieren.
 • Vermijd planten die steken, hebben de stickers en doorns die je zal pijn - en vooral met kinderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Planten van keuze
 • Goede potgrond en meststoffen
 • Geschikt planters, schotels enz.
 • Gieter
 • Plant stand (optioneel)
 • Snoeischaar om planten gezond te houden door het wegsnijden van dode delen