Wki

Hoe de binnenkant van een wasmachine schoon

Alles moet een keer in de zoveel tijd worden schoongemaakt, en een wasmachine is geen uitzondering. Na het wassen ladingen van vuile was, kan de binnenkant van de machine te krijgen in lood, en geuren kunnen vastklampen aan de muren en krijg transfered aan uw kleding. Hier is hoe u uw machine schoon te maken.

Stappen

Hoe de binnenkant van een wasmachine schoon. Vul de machine met heet water.
Hoe de binnenkant van een wasmachine schoon. Vul de machine met heet water.

Het schoonmaken van een top-loading machine

 1. 1
  Vul de machine met heet water. De eenvoudigste manier om dit te doen is op de hete wasprogramma te draaien en te onderbreken nadat het water is gevuld. Je zou ook kunnen verwarmen water in de keuken en overbrengen naar de machine.
 2. 2
  Voeg een liter bleekwater. Draai de wascyclus op een paar seconden te laten zodat de agitatie functie mengt het bleekwater en het water, zet het terug uit en laat het chloor mengsel zitten voor minstens een uur. Dit start het opheffen van het vuil, schimmel en andere stoffen in uw wasmachine.
  • Als u liever niet naar bleekwater te gebruiken, kunt u een speciale machine reiniger te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij supermarkten in het wasmiddel gangpad.
  • Voor een natuurlijk alternatief, voeg een kwart van witte azijn in plaats van bleekmiddel of schoonmaakmiddel.
 3. 3
  Beëindig de wascyclus. Na een uur, laat de machine te voltooien de wascyclus. Op dit punt de binnenkant van de machine wordt opgeschoond.
  • Als de machine ruikt naar bleekwater zodra de cyclus is voltooid, vul het met heet water en giet er een liter azijn. Laat het zitten voor een uur, daarna nog een keer draaien de wascyclus.
 4. 4
  Reinig de dispensers. Gebruik een azijn oplossing van water en een scrubber op de plaatsen waar je poeder of vloeibaar wasmiddel te voegen schoon te maken. Vuil, haren en ander vuil neiging om daar opstapelen, zodat het reinigen van deze gebieden is een belangrijk onderdeel van het houden van de binnenkant schoon, ook.

Het schoonmaken van een front-loading machine

 1. 1
  Vul de machine met heet water. Nieuwere modellen van front-loading machines hebben vaak zelfreinigende cycli, dus als dit het geval is met de jouwe, vul het met warm water op deze instelling. Als u niet beschikt over een zelfreinigende cyclus, gewoon vullen met warm water.
 2. 2
  Voeg een kwart van bleekmiddel voor het verwijderen van vlekken. Als de binnenkant van uw wasmachine is gekleurd, zal het bleken van de truc doen. Voeg het toe via de dispenser zodat het zich mengt met warm water, dan laat de machine af van de rest van de wascyclus.
 3. 3
  Voeg 3 kopjes witte azijn voor geurbestrijding. Azijn verwijdert beschimmeld, muffe geuren die kan ophopen in een wasmachine. Giet het in de dispenser en laat de machine af van de rest van de wascyclus.
 4. 4
  Reinig de rubberen afdichting op de deur. Dit gebied is gevoelig voor schimmelgroei, omdat het water kan komen te zitten tussen de afdichting en de machine. Gebruik een allesreiniger en een spons of een papieren handdoek te reinigen onder en rond de afdichting.
 5. 5
  Reinig de dispensers. Zorg ervoor dat de het poeder en vloeibaar wasmiddel dispensers zijn vrij van haren en ander vuil. Gebruik een allesreiniger of een azijn en water en een spons om sporen van wasmiddel, vuil en iets anders dat uw dispenser zouden kunnen verstoppen.

Het houden van uw machine schoon

 1. 1
  Verwijder natte kleren onmiddellijk. Het verlaten van natte kleren in de machine, zelfs voor een paar uur, kan leiden tot schimmel en meeldauw groei, die de geur van uw kleding en de functionaliteit van uw machine beïnvloedt. Overdragen natte kleren naar de droger of waslijn direct na de cyclus is voltooid.
 2. 2
  Laat het openen na het wassen. Sluiten van de deur van de wasmachine na een cyclus is voltooid valstrikken in het vocht, het creëren van de perfecte omgeving voor schimmels en meeldauw groei. Om dit te voorkomen, laat u de deur open, zodat het resterende water kan verdampen.
 3. 3
  Zorg ervoor dat de machine-onderdelen droog blijven. Als uw machine een zeep of wasverzachter lade waar het nat wordt tijdens het wasproces, neem het uit te drogen wanneer de cyclus is voltooid. Vervang deze alleen in de wasmachine als je zeker weet dat het goed drogen.
 4. 4
  Diep reinigen een keer per maand. Dagelijks onderhoud helpt voorkomen dat de wasmachine van het krijgen van te beschimmeld, maar het is nog steeds nodig om het een diepe reiniging ongeveer een keer per maand te geven. Gebruik een van de methoden schetsen hierboven om uw machine ruiken fris en efficiënt te werken voor de komende jaren.

Tips

 • Gebruik fosfaatvrije zeep / wasmiddelen, teneinde de gezondheid van ons ecosysteem te verbeteren.